Erhvervsuddannelses rådet


Erhvervsuddannelsesrådet (Yrkisútbúgvingarráðið) har hjemmel i lagtingslov nr. 94 fra 29. desember 1998 med senere ændringer.

 

Ministeren for undervisnings- og kulturanliggender udpeger rådets formand, mens de andre 8 er paritetisk sammensat og udpeget af relevante arbejdsgiver- og løntagerorganisationer.

 

Rådet afgiver indstilling til ministeren om erhvervsuddannelserne og arbejds-markedsuddannelserne med hensyn til struktur, mål, bedømmelse mv. Ligeledes kan rådet afgive udtalelse om erhvervsuddannelser og arbejdsmarkeds-uddannelser, oprettelse eller nedlæggelse af uddannelser mv. Rådet nedsætter faglige udvalg (yrkisnevndir) eftter indstilling fra arbejdsmarkedsorganisationerne til at udarbejde bestemmelser om undervisningsindholdet o.l. i de enkelte uddannelser. Rådet kan ligeledes udpege sagkyndige til at deltage i rådets arbejde.

Øvrige oplysninger samt adresser findes på rådets hjemmeside. Hjemmesiden har desuden links til ministeriet (Mentamálaráðið) med oversigt over skoler og deres hjemmesider samt oplysninger om gældende love, bekendtgørelser, rundskrivelser mv.

Rådets sekretariat: "Yrkisdepilin" (Erhvervsuddannelseskontoret) har lokaler i ministeriet, og har følgende adresse:

Hoyvíksvegur 72
Postbox 3279
FO-110 Tórshavn
Telefon (+298) 306560
Telefax (+298) 306564
E-mail: yrkisdepilin(a)yrkisdepilin.fo
Rådssekretær: Eyðun Gaard